Oppskrift på Eple- og kanelmazarin

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Eple- og kanelmazarin

Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Springform, 24 cm
TIPS!: Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.

  2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.

  3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.

  4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.

  5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.

    Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.