Oppskrift på Eple- og kanelmazarin
0

Eple- og kanelmazarin

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Mazarin er tradisjonelt en mørdeigskake fylt med mandelmasse og toppet med frukt. Denne har vi laget med høstens gode epler.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 cm

Ingredienser

Bunn:

100 gramTINE Meierismør
1 spiseskjestrøkavring
1 teskjemalt kanel
3 stkepler

Fyll:

1 desilitermandler
2 ½ desilitersukker
100 gramTINE Meierismør
1 stkegg
3 desiliterhvetemel
½ teskjebakepulver
1 spiseskjevaniljesukker
1 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, ca 24 cm i diameter. Stekeovnen forvarmes til 175 °C.
  2. Smør formen godt med smeltet smør. Bland strøkavring og 1 ss kanel og strø det over smøret.
  3. Fjern kjernehus og skjær epler i tynne båter. Legg dem i formen.
  4. Mal mandler, eller hakk i food processor. Rør smør og sukker lett og luftig. Tilsett egget. Bland i mandler og mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør til slutt i melk.
  5. Fordel deigen over eplene i formen. Stek i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken før den legges på fat.

    Tips:

    Dryss over litt kanel og server med TINE Kesam vanilje eller vispet TINE Lett Dessertfløte.

Tips:

Vaniljekesam eller vispet krem passer utmerket til denne kaken.

Kommentarer

Produkter i oppskriften