Oppskrift på Banankake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

Nydelig banankake med revet sjokolade og hasselnøtter gjør kaken ekstra smakfull og god.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Rund form, 22 cm
TIPS!: Passer perfekt i påsken når alt skal være gult.

Slik gjør du

  1. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør og strø formen, dryss på brunt sukker.

  2. Skjær banan i skiver. Legg et lag i bunnen av formen. Strø på hakkede nøtter og press over sitron. Visp egg og sukker lett og porøst. Bland mel og bakepulver og rør det inn. Rør til slutt i det smeltede, avkjølte smøret. Hell deigen forsiktig over bananene.

  3. Sett kaken inn i ovnen og stek den i 35 - 40 minutter. Hvelv den ut med bunnen opp.

    Server gjerne med vispet krem eller is.