Oppskrift på Banankake
1

Banankake med sjokolade og hasselnøtter

(65)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Nydelig banankake med revet sjokolade og hasselnøtter gjør kaken ekstra smakfull og god.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund form, 22 cm

Ingredienser

2 stkstore bananer
½ desiliterhakkede hasselnøtter
1 spiseskjesitronsaft
3 stkegg
2 desilitersukker
2 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
150 gramTINE Meierismør

Dryss:

1 desiliterrevet sjokolade

Slik gjør du det

  1. Du trenger en rund form, ca. 22 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C. Smør og strø formen, dryss på brunt sukker.
  2. Skjær banan i skiver. Legg et lag i bunnen av formen. Strø på hakkede nøtter og press over sitron. Visp egg og sukker lett og porøst. Bland mel og bakepulver og rør det inn. Rør til slutt i det smeltede, avkjølte smøret. Hell deigen forsiktig over bananene.
  3. Sett kaken inn i ovnen og stek den i 35 - 40 minutter. Hvelv den ut med bunnen opp.

    Tips:

    Server gjerne med vispet krem eller is.

Tips:

Passer perfekt i påsken når alt skal være gult.

Kommentarer

Produkter i oppskriften