Oppskrift på Babas eplekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Babas eplekake

Herlige og lettbakt eplekaken i langpanne.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Langpanne, 30x25 cm
TIPS!: Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
    Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.

  3. Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.

  4. Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.