Babas eplekake

(136)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Herlige og lettbakt eplekaken i langpanne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne, 30x25 cm

Ingredienser

Eplekake

2 stkegg
¾ desilitersukker
7 desiliterhvetemel
4 teskjebakepulver
2 teskjevaniljesukker
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
4 spiseskjeTINE Meierismør (smeltet)

Sukker- og kanelblanding

¾ desilitersukker
2 spiseskjekanel
6 - 8eple

Tilbehør

3 desiliterPiano Vaniljesaus eller vispet krem

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Til denne oppskriften på eplekake, trenger du en langpanne.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver, og vaniljesukker. Bland dette forsiktig inn i eggedosisen vekselvis med melk og smør.
  3. Skrell eplene og del i båter. Legg eplebåtene i en pose og rist slik at de blir dekket av sukker- og kanelblandingen.
  4. Legg et bakepapir i langpannen. Hell kakedeigen i og trykk eplene i jevnt fordelt. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter. Server den hjemmelagde eplekaken med vispet krem, is eller vaniljesaus.

Tips:

Hvis du ønsker det, kan du gjernen strø grovhakkede mandler på toppen av kaken sammen med sukker- og kanelblandingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften