Oppskrift på Bær på Havrebunn
3

Bær på havrebunn

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Delikat bringebærterte med friske bringebær og vaniljekrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Paiform med løs kant

Ingredienser

Bunn:

125 gramTINE Meierismør
½ desilitersukker
2 desiliterhavregryn
2 desiliterhvetemel

Fyll:

2 ½ desiliterPiano Vaniljekrem
1 ½ desiliterTINE Kremfløte
5 desiliterbær

Pynt:

1 desilitersitronmelisseblad

Slik gjør du det

  1. Du trenger en paiform med løs kant eller en rund kakeform, 22 - 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre smør, sukker, havregryn og mel i en bolle, eller ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er blandet. Elt deigen sammen med hendene. Ha deigen i formen, og trykk den ut og opp på kantene. Stek midt i ovnen i ca. 15. minutter. Avkjøl.
  3. Visp fløte til krem og bland den forsiktig med vaniljekremen. Fordel kremen over havrebunnen. Strø bringebærene over og pynt med sitronmelisseblader.

Tips:

Havrebunnen kan du gjerne lage flere dager før den skal brukes.

Kommentarer

Produkter i oppskriften