Oppskrift på Sitronlangpannekake
6

Sitronlangpannekake

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Liten langpanne, 20x30 cm

Ingredienser

175 gramTINE Meierismør
3 stkegg
3 ½ desilitersukker
2 spiseskjesitronskall, finrevet
1 desilitersitronsaft
2 teskjevaniljesukker
3 ½ desiliterhvetemel

Kremostglasur

250 gramTINE Kremgo’® Naturell
5 desilitermelis
3 spiseskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.

    Tips:

    Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.

  2. Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.
  3. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  4. Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.
  5. Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.

Tips:

Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften