Oppskrift på Sitronlangpannekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sitronlangpannekake

Dette er en syrlig og saftig kake med søt glasur. Sitronkaken holder seg godt i flere dager og er perfekt å ta med når man skal bort.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Liten langpanne, 20x30 cm
TIPS!: Fyller du røren i muffinsformer får du enkelt individuelle små kaker som kan serveres med krem, is eller bær.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smelt smør og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til luftig. Rør inn revet sitronskall.

    Bruk helst økologiske sitroner ettersom du skal bruke sitronskallet.

  2. Rør inn smeltet smør og sitronsaft. Bland til slutt inn vaniljesukker og mel, og rør til en jevn røre.

  3. Kle en liten langpanne med bakepapir og hell røren i. Stek midt i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

  4. Pisk kremost, melis og sitronsaft sammen til en luftig glasur. Fordel utover kaken, dekk med plast og la kaken stå i kjøleskapet natten over.

  5. Løft kaken ut av formen, del i firkanter og server.