Sitronkake med bær
7

Sitronkake med bær

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Sommerfrisk og lettlaget formkake med smak av sitron.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Randform

Ingredienser

150 gramsmeltet TINE Meierismør
3 stkegg
2 desilitersukker
1 teskjevaniljesukker
½ teskjesalt
1 stksitron
3 desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
1 desilitermelis
2 desiliterbringebær (evt. annen type bær)

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Smør en randform som rommer ca. 1 1/2 liter.
  2. Riv skallet av sitronen. Press sitronsaft til melisglasuren.
  3. Pisk egg, sukker, vaniljesukker og salt luftig. Rør i sitronskall, smør og mel som er blandet med bakepulver. Hell røren i formen.
  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er ferdig stekt. La kaken avkjøles.
  5. Legg kaken på bakepapir. Rør sammen melis og sitronsaft. Lag noen hull i kaken med en kakenål eller strikkepinne. Fordel sitronblandingen over kaken.

    Tips:

    Server kaken med ferske bær og melisglasur. Noen strimler sitronskall er dekorativt.

Tips:

Til kaken smaker det godt med en krem laget av Crème Fraîche blandet med for eksempel knust Daimsjokolade.

Kommentarer

Produkter i oppskriften