Oppskrift på Myk tranebærkake
2

Myk tranebærkake

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Saftig formkake med smak av tranebær og appelsin. Vakkert pyntet med melisglasur, mynteblader og tranebær.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Randform som rommer ca. 1,5 liter

Ingredienser

3 desilitertørkede tranebær
1 stkrevet skallet av og saften fra appelsin (ca 1 dl saft)
200 gramTINE Meierismør
2 ½ desilitersukker
3 stkegg
3 ½ desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver

Melisglasur:

1 desilitermelis
2 teskjevann

Garnering:

12 stkferske eller tørkede tranebær
8 stkmynteblader

Slik gjør du det

  1. Legg tørkede tranebær i appelsinsaft og la det trekke et par timer eller natten over.
  2. Sett stekeovnen på 175 °C. Til denne kaken trenger du en godt smurt randform som rommer ca 1,5 liter.
  3. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Deretter rører du inn ett og ett egg. Tilsett revet appelsinskall. Bland tranebærene med ca. 1 ss hvetemel.
  4. Bland resten av melet med bakepulver og sikt det i deigen. Rør inn tranebærene til slutt. Ha deigen i formen.
  5. Stek på nederste rille i ovnen ved i ca. 50 minutter. Avkjøl kaken en stund i formen før den hvelves ut. Avkjøl på rist deretter.
  6. Glasur og garneringen:

  7. Blend melis med vannet. Ringle glasuren over tranebærkaken. Pynt med tranebær og mynteblader

Tips:

I stedet for tranebær kan du bruke rosiner, gjerne sultanas.

Kommentarer

Produkter i oppskriften