Oppskrift på Krydderkake med Kefir
3

Krydderkake med Kefir

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Krydderkake med julens smaker. Du rører den sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitersukker
1 desiliterbrunt sukker
200 gramTINE Meierismør
3 stkegg
8 ½ desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver
1 teskjenatron
1 teskjemalt kanel
1 teskjemalt nellik
1 teskjemalt ingefær
1 teskjemalt kardemomme
1 teskjemalt allehånde
5 desiliterTINE Kefir Økologisk
2 spiseskjemelis til pynt

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
  3. Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
  4. Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.

    Tips:

    Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Tips:

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften