Oppskrift på Krydderkake med Kefir
6

Krydderkake med Kefir

(32)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Krydderkake med julens smaker. Du rører den sammen i en fei, så kan den for eksempel steke mens dere spiser.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 dlsukker
1 dlbrunt sukker
200 gTINE Meierismør
3 stkegg
8 ½ dlhvetemel
1 tsbakepulver
1 tsnatron
1 tsmalt kanel
1 tsmalt nellik
1 tsmalt ingefær
1 tsmalt kardemomme
1 tsmalt allehånde
5 dlTINE Kefir Økologisk
2 ssmelis til pynt

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Pisk sukker, brunt sukker og romtemperert smør hvitt og luftig.
  3. Knekk i egg og pisk godt i 1 minutt til godt blandet. Rør inn mel, bakepulver, natron, kanel, nellik, ingefær, kardemomme, allehånde og Kefir. Rør godt til en jevn røre.
  4. Smør en formkakeform på 2 liter (eller to former på 1 liter) og dryss med mel eller semulegryn. Ha røren i formen og stek i ca. 1 time. Avkjøl litt før du tar kaken ut av formen. Dryss over melis og server.

    Tips:

    Jo mindre former du bruker, jo kortere blir steketiden. Har du dårlig tid kan du steke den i porsjonsformer.

Tips:

Har du lyst på mer tekstur i kaken, kan du røre inn hakkede nøtter og/eller tørket frukt i røren. Bruk det du har eller liker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften