Oppskrift på Krydderkake med frukt

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Krydderkake med frukt

Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Randform, 2 liter
TIPS!: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.

  2. Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.

  3. Visp egg og sukker til eggedosis.

  4. Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall og melk.

  5. Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.