Oppskrift på Krydderkake med frukt
0

Krydderkake med frukt

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Saftig og god kake med krydder, sitron og tørket frukt. Steker du den i en randform får du en fin og dekorativ kake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Randform, 2 liter

Ingredienser

250 gramTINE Meierismør
2 stkegg
3 desilitersukker
10 stktørkede aprikoser
8 desiliterhvetemel
½ teskjesalt
1 teskjebakepulver
1 teskjekanel
1 teskjekardemomme
½ teskjeingefær
½ teskjenellik
2 desiliterrosiner, gjerne lyse
1 stksitron, revet skallet av
2 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør. Smør kakeformen, og strø med hvetemel. Bruk en form som rommer ca. 2 liter.
  3. Visp egg og sukker til eggedosis.
  4. Del aprikosene i små biter. Bland sammen hvetemel, salt, bakepulver, kanel, kardemomme, ingefær, nellik, rosiner og aprikoser. Rør dette i eggedosisen. Tilsett til slutt revet sitronskall og melk.
  5. Hell røren i formen, og stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 1 time og 20 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig. Pinnen skal være tørr når du har stukket den midt i kaken. Dekk gjerne til kaken med papir de siste 20 minuttene slik at den ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen før den hvelves ut på rist.

Tips:

#1: Dryss gjerne litt melis over kaken før den serveres.

#2: For at kaken skal holde seg best mulig, kan den pakkes inn i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften