Oppskrift på Korintsukkerbrød
0

Korintsukkerbrød

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

250 gramhvetemel
250 gramsukker
250 gramTINE Meierismør
4 stkeggeplommer
2 stkhele egg
250 gramkorinter
2 spiseskjemelis til pynt

Til servering:

3 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.
  3. Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.
  4. Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.

Tips:

Korintsukkerbrødet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

Kommentarer

Produkter i oppskriften