Korintsukkerbrød

Korintsukkerbrød

0
21
Enkel50 min
Dette er oppskriften på korintsukkerbrød fra 1814. Det er veldig enkelt å lage, og smaker godt til en kopp kaffe eller te. Server gjerne med vispet krem til.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 250 g
    hvetemel
  • 250 g
    sukker
  • 250 g
  • 4 stk
    eggeplommer
  • 2 stk
    hele egg
  • 250 g
    korinter
  • 2 ss
    melis til pynt

Til servering:

Slik gjør du det

  1. 1

    Til denne oppskriften trenger du en rund form, ca 26 cm i diameter. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. 2

    Rør sukker og smør hvitt. Tilsett eggeplommene og bland sammen. Deretter rører du inn ett og ett helt egg, mel og korinter.

  3. 3

    Stek korintsukkerbrødet til det er gyllent. Dette tar ca 35 minutter. Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.

  4. 4

    Server korintsukkerbrødet varmt eller kaldt, gjerne med vispet krem til.

Tips

Korintsukkerbrødet kan oppbevares et par dager i kjøleskapet. Det kan også fryses.

Del denne oppskriften: