Oppskrift på Kokos- og sitronkake
8

Kokos- og sitronkake

(59)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Kokos og sitron er en herlig smakskombinasjon, og denne oppskriften med kesam er saftig og smakfull. Server kaken med melisglasur. Til denne oppskriften trenger du en rund kakeform, 24 cm i diameter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Rund kakeform 24 cm

Ingredienser

25 gramTINE Meierismør
3 stkegg
2 ½ desilitersukker
3 desiliterKesam® Original
1 stkrevet og presset sitron
4 desiliterhvetemel
1 ½ teskjebakepulver
1 teskjevaniljesukker
2 desiliterkokosmasse

Til formen:

25 gramTINE Meierismør
2 desiliterkokosmasse

Pynt:

grammelisglasur

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør og avkjøl. Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Riv sitronskall og press saften ut av sitronen. Tilsett kesam, smeltet smør, sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
  3. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kokos. Vend det i eggedosisen.
  4. Smør formen og strø den med kokos. Hell i røren. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter.
  5. Avkjøl kaken en stund i formen. Ta den ut og legg på fat. Rør sammen en melisglasur og smør over kaken.

    Tips:

    Rist kokosmasse i en tørr panne til den blir brun, og dryss over som pynt.

Tips:

#1: Bruk gjerne vaniljekesam i stedet for naturell kesam.

#2: Det er fint å pynte kaken med kokosmasse som du rister gyllen i en tørr, varm stekepanne.

Kommentarer

Produkter i oppskriften