Oppskrift på Glutenfri konfektsjokoladekake
4
Godkjent av bestemor

Glutenfri konfektsjokoladekake

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel som egner seg like godt som konfekt, kake eller dessert.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkstore egg
5 desilitersukker
650 gramkokesjokolade
375 gramTINE Meierismør

Sirup

5 desilitersukker
2 desilitervann

Slik gjør du det

  1. Pisk forsiktig egg og sukker til sukkeret er oppløst. Skal ikke bli eggedosis.
  2. Smelt smør i en kjele og avkjøl litt. Ha hakket sjokolade i det varme smøret og rør rundt til sjokoladen er smeltet.
  3. Sirup

  4. Kok sukker og vann i ca. 5 minutter til tykk sirup og avkjøl litt. Bland sukkersirupen inn i sjokolade- og smørblandingen og rør godt om.
  5. Ha så dette over egg- og sukkerblandingen og rør godt om til du har en jevn røre.
  6. Dekk en kakeform med bakepapir og hell røren i. Sette kakeformen over på ett dypt stekebrett og sett i ovnen. Hell så varmt vann over på stekebrettet til det dekker ca. 1-1 ½ cm opp. Stek så kaken i vannbadet i ovnen på 160 °C i ca. 30-35 minutter.
  7. Avkjøl kaken og sett i kjøleskapet. Kutt den med en varm kniv i kakestykker eller i konfektstørrelse, Pynt gjerne med et melisdryss og bringebær.

Bestemortips:

Denne kaken kan fryses og enkelt være servering til uventede kaffebesøk. En sikker vinner!

Kommentarer

Produkter i oppskriften