Fyrstekake
Fyrstekake er en saftig og god, gammel klassiker som ikke mister sin popularitet.
Middels•1 t•1 personer
Ingredienser
- 125 g TINE® Meierismør
- 80 g sukker
- 1 stykk egg, , eller 2 eggeplommer
- 2 ss vann
- 1.5 ts bakepulver
- 225 g hvetemel
Mandelmasse:
- 150 g mandler
- 150 g melis
- 2 stykk eggehvite
Slik gjør du
1
Sett stekeovnen på 190°C.
Til denne oppskriften på fyrstekake, trenger du en rund kakeform på 22 cm i diameteter.
Bunn:
1
Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse:
1
Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.
2
Kle kakebunnen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.
3
Fordel mandelmassen over bunnen.
TipsKaken kan fylles med epler eller rababra istedenfor mandelmasse. En smart måte å få flere kaker av samme deig på.
4
Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.
5
Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt.
TipsDet går fint å fryse fyrstekake og dermed ha på lur når du får uventet besøk. Men husk å pakke den godt inn.