Oppskrift på Fyrstekake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fyrstekake

Fyrstekake er en saftig og god, gammel klassiker som ikke mister sin popularitet.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Rund springform på 22 cm i diameteter
TIPS!: Det går fint å fryse fyrstekake og dermed ha på lur når du får uventet besøk. Men husk å pakke den godt inn.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 190°C.
    Til denne oppskriften på fyrstekake, trenger du en rund kakeform på 22 cm i diameteter.

Bunn:

  1. Visp smør og sukker hvitt. Rør inn egg og vann og sikt i mel blandet med bakepulver. Elt deigen lett sammen og la den stå tildekket og kjølig mens du lager mandelmassen.

Mandelmasse:

  1. Mal mandlene og bland med melis og sammenvispet eggehvite. Massen må ikke være så løs at det siver ut væske når den står en stund.

  2. Kle kakebunnen med bakepapir og smør formkanten godt. Trykk ut 2/3 av deigen jevnt i bunnen av formen og ca. 2 cm oppover kanten.

  3. Fordel mandelmassen over bunnen.

    Kaken kan fylles med epler eller rababra istedenfor mandelmasse. En smart måte å få flere kaker av samme deig på.

  4. Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv. Skjær leiven i 1 cm brede strimler som du legger over mandelmassen i et skrått rutemønster.

  5. Pensle med sammenvispet egg og stek på midterste rille i ca. 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun og gjennomstekt.