Oppskrift på Crème brûlée-pai

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Crème brûlée-pai

Jo mer, jo bedre! Server klassisk crème brûlée i paiform som en perfekt avslutning på måltidet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du å lage klassisk crème brûlée, dropper du bare deigen og heller fyllet rett i små ildfaste porsjonsformer. Stek dem i vannbad til de har satt seg. Steketiden kommer an på størrelsen på formen, så sjekk underveis.

Slik gjør du

  1. Kjør mel, sukker, salt og kaldt smør i en kjøkkenmaskin med knivblad til smuldret. Tilsett eggeplomme og vann og kjør til en smidig deig. Er den for tørr kan du spe gradvis med litt og litt vann. Form deigen til en disk, pakk i plast og la deigen hvile kaldt i minst en time.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Ta ut deigen av kjøleskapet, la hvile i romtemperatur i ca. 10 minutter og kjevle deigen ut på et melet bord til en tynn sirkel som passer i en paiform på ca. 24 cm. Legg deigen over i formen og press godt ned og oppover kantene. Sett formen i fryseren i 30 minutter.

  3. Dekk deigen med aluminiumsfolie og fyll med tørre bønner, erter eller ris, så ikke paiskallet mister fasongen. Stek i ovnen i 10 minutter. Fjern folien og stek videre i 4-5 minutter. Ta formen ut av ovnen og la den avkjøle.

  4. Senk ovnstemperaturen til 150 °C. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Kok opp vaniljestang og frø med melk, fløte og sukker. Trekk kjelen av platen og la blandingen avkjøle litt.

  5. Visp sammen eggeplommer og pisk inn i fløteblandingen. Sil blandingen over i paiskallet. Stek i ovnen til fyllet setter seg, ca. 40 minutter. Avkjøl.

    Her sitter du igjen med mye eggehvite til overs, men ikke fortvil for de kan brukes til mye godt. Lag for eksempel en pavlova med krem og bær, pikekyss eller en eggehvite-omelett.

  6. Dryss sukker på toppen av paien og brenn toppen med en crème brûlée-brenner til sukkeret smelter og blir karamellisert.