Oppskrift på Bartekake
2

Bartekake

(45)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hva med en movemberkake? Sjokoladekaken, formet som en bart er superenkel og smaker fantastisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform, 24 - 26 cm

Ingredienser

120 gramTINE Meierismør, romtemperert
4 desilitersukker
5 spiseskjekakao
3 stkegg
3 ½ desiliterhvetemel
1 teskjebakepulver

Sjokoladeglasur

120 gramTINE Meierismør, romtemperert
300 grammelis
6 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller sterk kaffe
2 teskjevaniljesukker
2 teskjekakao

Slik gjør du det

  1. Smelt smør i en kjele, og trekk bort fra den varme platen. Tilsett sukker og sikt i kakao. Visp inn egg og ha i hvetemel blandet med bakepulver. Rør godt.
  2. Hell deigen i godt smurt form, ha gjerne bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  3. Del kaken på midten i "bølget" form, som mønsteret i midten av yin og yang-symbolet. Snu ene kakedelen opp ned og legg halvdelene med tykkeste del mot hverandre. Nå vil du se at det ligner en bart.
  4. Sjokoladeglasur

  5. Visp romtemperert smør til myk smørkremen mykt. Ha i melis, kakao og vaniljesukker og visp sammen. Tilsett melk/kaffe til passe konsistens til slutt.
  6. Smør sjokoladeglasuren på og dekk hele bartekaken.

Tips:

Kaken kan også fylles med Piano vaniljekrem

Kommentarer

Produkter i oppskriften