Oppskrift på Aprikoskake
2

Aprikoskake

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Avlang form, 1,5 liter

Ingredienser

2 stkegg
200 gramsukker
125 gramTINE Meierismør
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
125 gramtørkede aprikoser
1 ½ teskjebakepulver
½ teskjevaniljesukker
250 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.
  3. Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.
  4. Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

    Tips:

    Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

  5. Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.

    Tips:

    Kaken egner seg til frysing.

Tips:

I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften