Oppskrift på Aprikoskake

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Aprikoskake

Klassisk formkake, som alltid smaker godt og er lett å bake.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Avlang form, 1,5 liter
TIPS!: I stedet for aprikoser kan du bruker rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melk.

  3. Skjær aprikoser i strimler. Bland bakepulver, vaniljesukker og hvetemel med aprikosene. Rør litt av den tørre og litt av den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.

  4. Smør en form og strø den lett med mel. Hell røren i formen, og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter.

    Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.

  5. Avkjøl kaken på rist, og skjær i skiver ved servering.

    Kaken egner seg til frysing.