Oppskrift på Varm Azteker-sjokolade
0

Spicy varm sjokolade

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Smaksrik sjokoladedrikk full av deilig krydder. Chili, kanel og ingefær gjør den hot og spicy.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 literTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 stkchili
1 stkkanelstang
1 teskjerevet fersk ingefær
1 ½ platemørk kokesjokolade (à 100 g)

Slik gjør du det

  1. Ha melk, hel chili, hel kanel og revet ingefær i en kjele og kok opp under omrøring.

    Tips:

    Her er det viktig å bruke hel chili, da drikken ellers vil bli alt for sterk om man kutter den i biter.

  2. Trekk kjelen til side og tilsett grovhakket sjokolade. Rør rundt til sjokoladen har smeltet inn i melken.
  3. La sjokoladedrikken trekke i et par minutter slik at all den gode smaken fra krydderne kommer frem. Sil sjokoladedrikken før servering.

Tips:

Om du ikke har fersk chili, kan du smake til med litt cayennepepper.

Kommentarer

Produkter i oppskriften