Oppskrift på hjemmelaget gløgg

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelaget gløgg

Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst, som for eksempel Verdens beste pepperkaker

Slik gjør du

Gløgg

  1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.

  2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.

Tilbehør

  1. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.

    Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.