Hjemmelaget gløgg

(75)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er gøy å lage sin egen gløgg. I denne oppskriften bruker vi appelsinjuice og solbærsaft i tillegg til julens mange krydder.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Gløgg

5 desiliterSunniva® Original Appelsinjuice
5 desilitersolbærsaft
3 spiseskjehonning
¼ teskjemalt anis
¼ teskjemalt ingefær
½ teskjekoriander
10 stkhele nellikspikre

Tilbehør

1 desiliterrosiner
1 desilitermandler uten skall, grovhakkede

Slik gjør du det

    Gløgg

  1. Bland juice, saft, honning, anis, ingefær, koriander og nellikspiker i en kjele og kok opp.
  2. La gløggen stå og trekke til seg smak fra krydderne, ca. 20 minutter.
  3. Tilbehør

  4. Sil gløggen før servering og server rykende varm med rosiner og mandler.

    Tips:

    Lag gjerne en større porsjon og tapp på flasker, det er viktig at flaskene er helt rene og har tett kork. Oppbevart kjølig, har gløgg en holdbarhet på 1-2 uker.

Bestemortips:

Gløgg smaker aller best servert sammen med hjemmelaget julebakst.

Kommentarer

Produkter i oppskriften