Oppskrift på Smoothie bowl med jordbær og basilikum
0

Smoothie bowl med jordbær og basilikum

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En spennende smoothie-kombinasjon av friske smaker toppet med knasende pinje- og gresskarkjerner, poppet bokhvete og basilikumolje.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

6 desiliterBiola® fettfri syrnet melk Jordbær
2 desiliterfrossen tropisk fruktblanding
2 desiliterfrossen jordbær
2 spiseskjelimesaft
2 spiseskjemandelmel

Basilikumolje

2 desiliterbasilikumblader
1 desiliterolivenolje
½ stklime
1 spiseskjehonning

Topping

4 spiseskjepinjekjerner
4 spiseskjebokhvete
8 stkjordbær
4 spiseskjegresskarkjerner
20 stkfriske basilikumblader

Slik gjør du det

  1. Kjør basilikumblader, olivenolje, limesaft og honning til en jevn saus i en blender eller med en stavmikser.
  2. Rist pinjekjerner gylne i en tørr panne. Skyll bokhveten godt. Varm olje i en stekepanne og rist bokhveten til den er sprø og gyllen. Rør hele tiden. La den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  3. Kjør Biola®, frossen frukt og jordbær, limesaft og mandelmel i en blender til en jevn og luftig smoothie.

    Tips:

    Du kan kjøre mandler i en blender til grovt mel om du ikke får tak i mandelmel der du bor.

  4. Fordel smoothie i dype boller og dekorer med jordbær i skiver, gresskarkjerner, ristede pinjekjerner og bokhvete. Drypp over basilikumsausen, pynt med friske basilikumblader og server med en gang.

Tips:

Du kan enten kjøpe poser med frossen frukt i butikken eller fryse ned din egen. Del frukten i biter og frys i porsjonsposer slik at det bare er å ha dem i blenderen. Dette er en fin måte å unngå å kaste overmoden frukt på. Jo mer moden frukten er, jo mer sødme har den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften