Oppskrift på Milkshake med edderkoppegg
0

Milkshake med edderkoppegg

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blåbær gjør jobben som skumle edderkoppegg i kremtoppingen på disse milkshakene. Heldigvis smaker det kjempegodt!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ litervaniljeis
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desiliterTINE Kremfløte
1 teskjesukker
1 desiliterblåbær

KARAMELLSAUS

1 ½ desilitersukker
1 desilitervann
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 desiliterTINE Kremfløte

Slik gjør du det

  1. Kok vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.
  2. Ta vaniljeisen ut og la den bli litt myk. Pisk fløten stiv med sukker til en tykk krem. Vend inn blåbær. La gjerne noen knuse, det gir bare en ekstra effekt, men ikke rør for mye.
  3. Kjør iskremen med melk i en blender til en jevn milkshake.
  4. Hell karamellsaus på innsiden av glass slik at veggene blir marmorert. Hell i milkshaken og topp med blåbærkremen.

    Tips:

    Sett serveringsglassene i fryseren en time før servering, slik at de er skikkelig kalde. Da holder drikken seg bedre.

Tips:

Bytt gjerne ut vaniljeis med sjokolade- eller jordbæris om du liker det bedre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften