Iskaffe med vanilje

Iskaffe med vanilje

0
33
Enkel10 min
En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.

    Tips

    Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen.

  2. 2

    Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.

Tips

Lag din egen vaniljesirup ved å koke opp 2,5 dl sukker med 2,5 dl vann og 1 splittet vaniljestang til sukkeret er oppløst. Avkjøl i minimum 30 minutter. Rør inn 2 ts vaniljeekstrakt og sil over på glass med lokk. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker. Bruk sirupen i stedet for essens i iskaffen.

Del denne oppskriften: