Kaffeisbiter

Iskaffe med kaffeisbiter

6
100
Enkel5 min
Med isbiter av kaffe klare i fryseren kan du servere deilig iskaffe i rekordfart. Husk at isbitene trenger å stå i fryseren i ca. 4 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 dl
    sterk kaffe

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Brygg sterk kaffe, ev. espresso og hell over i isbitformer.

    Tips

    Ønsker du en iskaffe med mer sødme, kan du røre ut litt honning eller sukker i den varme kaffen før den helles i isbitformer.

  2. 2

    Sett isbitbrettet i fryseren og frys til gjennomfrossen ca. 4 timer. Fyll opp store glass med kaffeisbitene, 5-6 isbiter per porsjon, og hell over melk.

    Tips

    Hvor sterk iskaffen skal være er opp til enhver, så smak deg fram til forholdet mellom kaffe og melk, samt styrke på kaffen som brukes i isbitene.

Tips

Varier kaffeisbitene med forskjellig type kaffe, fruktig, bitter eller rund, eller kaffe tilsatt siruper med forskjellig smak.

Del denne oppskriften: