Oppskrift på Gresskarmilkshake
0

Gresskarmilkshake

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ofte har man litt gresskarkjøtt til overs etter en Halloween-bonanza. Bruk det til en milkshake, som er like god også når den skumle feiringen er over.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjekjekssmuler
5 desilitervaniljeis
4 spiseskjegresskarpuré
½ teskjekanel
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett

KARAMELLSAUS

1 ½ desilitersukker
1 desilitervann
1 spiseskjeTINE Meierismør
1 desiliterTINE Kremfløte

TOPPING

1 desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjekjekssmuler

Slik gjør du det

  1. Lag karamellsaus ved å koke vann og sukker i en gryte uten omrøring til det karamelliseres og bobler godt. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

    Tips:

    Du kan godt droppe karamellsausen helt eller kjøpe ferdig saus.

  2. Ta ut vaniljeisen så den får bli litt myk.
  3. Dypp kanten av serveringsglass i karamellsausen og så i knust kjeks slik at smulene fester seg. Drypp litt ekstra karamellsaus nedover innsiden av glasset.
  4. Pisk kremfløten til stiv krem. Kjør iskrem i en blender med gresskarpuré, kanel og melk. Hell i glass og topp med krem, knuste kjekssmuler og litt ekstra karamellsaus.

Tips:

Har du gresskarkjøtt kan du lage din egen puré. Bak i ovnen eller kok med litt vann til mørt, og kjør til puré med blender eller stavmikser. Du kan også kjøpe ferdig gresskarpuré på boks i supermarked med bredt sortiment.

Kommentarer

Produkter i oppskriften