Oppskrift på Rocky road med mørk sjokolade
0

Rocky road med mørk sjokolade

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det finnes mange historier om hvorfor blandingen av sjokolade, marshmallows og nøtter skal hete ”rocky road” (vanskelig vei), men vi nøyer oss med å konstatere at den klassiske blandingen holder hele veien inn! Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 grammørk sjokolade
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeTINE Kremfløte
2 desilitermini-marshmallows
2 desiliterpeanøtter
2 desilitertørkede tranebær

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott til du har en jevn blanding. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
  2. Ha i fløte og rør til en glatt masse.
  3. Vend inn mini-marshmallows, sammen med hele peanøtter og tørkede tranebær. Finner du ikke mini-marshmallows kan du klippe store i mindre biter. Kle en liten form (25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.
  4. Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.

    Tips:

     

    Tips: Utover sjokolade, marshmallows og nøtter kan en rocky road inneholde det du liker av tørket frukt, kjeks, syltede kirsebær og turkish delight (et must i Australia).

Tips:

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveboks (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd, men husk å oppbevare dem kaldt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften