Oppskrift på Rocky road med hvit sjokolade
0

Rocky road med hvit sjokolade

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Bytt ut den klassiske mørke sjokoladen med hvit sjokolade, som sammen med pistasjnøtter og tørkede tranebær ikke bare ser ut som jul, men smakker himmelsk også. Husk at sjokoladen trenger tid i kjøleskap for å stivne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramhvit sjokolade
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeTINE Kremfløte
2 desilitermini-marshmallows
2 desiliterpistasjenøtter
2 desilitertørkede tranebær

Slik gjør du det

  1. Hakk sjokoladen i biter og del smøret i terninger, ha i en glass- eller metallbolle sammen med fløten. Sett bollen over en kjele med kokende vann, den må ikke berøre vannet med bunnen, og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på, men husk at hvit sjokolade smelter ved lavere temperaturer enn vanlig sjokolade, så vær oppmerksom og hold lav temperatur. Rør med en slikkepott underveis.
  2. Vend marshmallows, pistasjnøtter og tørkede tranebær inn i sjokoladeblandingen. Kle en form (ca. 25 x 30 cm) med plastfolie og hell i blandingen. Bre blandingen utover så den blir flat. Dekk med plast og sett kaldt til den stivner.

    Tips:

    Når du bruker hvit sjokolade til rocky road kan det være gøy å blande inn noen biter melkesjokolade. Har du ikke mini-marshmallows kan du klippe opp noen større marshmallows i stedet.

  3. Hvelv sjokoladen ut på en fjøl, fjern plasten og del i biter med en skarp, varm kniv.

Tips:

Hvis du ikke spiser opp alt sammen selv er disse sjokoladebitene kjempefine julegaver. Legg dem i en pen gaveeske (pakket i litt matpapir) og knyt på et fint bånd.

Kommentarer

Produkter i oppskriften