Oppskrift på polkakarameller

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Polkakarameller

Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Små former eller en langpanne
TIPS!: Du kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.

Slik gjør du

  1. Du trenger små former eller en langpanne.

  2. Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).

  3. Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.

  4. Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.

  5. Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.