Oppskrift på polkakarameller
2
Godkjent av bestemor

Polkakarameller

(11)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Hjemmelaget karamell blandet med knuste polkagriser. 1 porsjon gir ca. 40 polkakarameller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Små former eller en langpanne

Ingredienser

2 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterlys sirup
2 desilitersukker
1 desiliterpolkagriser
4 teskjepeppermynteolje
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Du trenger små former eller en langpanne.
  2. Bland fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet, vid kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til blandingen består kuleprøven (se neste trinn).
  3. Kuleprøven: Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
  4. Knus polkagrisene og rør smulene med peppermynteolje og smør i blandingen. Rør godt og fordel i former eller hell i en langpanne. Hvis du bruker langpanne, må den pensles med olje.
  5. Skjær karamellene opp i ruter akkurat når knekken stivner.

Bestemortips:

Du kan for eksempel bytte ut polkagriser med 1 dl hakkede mandler.

Kommentarer

Produkter i oppskriften