Oppskrift på Peanøttpraliner
4

Peanøttpraliner

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på ca. 20 farlig gode peanøttpraliner - lettlagde og knallgode konfektbiter med honningsøtet peanøttsmør i en skål av sjokolade. Fyll pralinerne i små små konfektformer (mini-muffinsformer) og oppbevarer dem kjølig. Disse herlighetene passer veldig godt dersom du ønsker å gi bort en julegave av det spiselige slaget.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Peanøttpraliner

100 grammørk sjokolade
1 desiliterpeanøttsmør
2 teskjehonning
50 gramhvit sjokolade

Slik gjør du det

  1. I denne oppskriften på peanøttpraliner trenger du 20 små issjokoladeformer.
  2. Smelt sjokoladen og smør formene først med sjokoladen. La det stivne.
  3. Pensle en gang til over den stivnende sjokoladen slik at det blir små sjokoladekopper inni formen (se bildet).
  4. Bland sammen peanøttsmør og honning og legg i formene.
  5. Smelt sjokoladen forsiktig og ringle/strø forsiktig over konfekten. Finhakk madelskiver og dryss over pralinene ved servering. Oppbevar kjølig i en tett boks.

Tips:

Praliner er sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse. Bitene har fått navnet sitt etter den franske marskalken og kokken du Plessis-Praslin som før sin død i 1675 rakk å finne opp disse små, herlige munnfullene.

Kommentarer