Oppskrift på Peanøttpraliner, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Peanøttpraliner

Oppskrift på ca. 20 farlig gode peanøttpraliner - lettlagde og knallgode konfektbiter med honningsøtet peanøttsmør i en skål av sjokolade. Fyll pralinerne i små små konfektformer (mini-muffinsformer) og oppbevarer dem kjølig. Disse herlighetene passer veldig godt dersom du ønsker å gi bort en julegave av det spiselige slaget.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Praliner er sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse. Bitene har fått navnet sitt etter den franske marskalken og kokken du Plessis-Praslin som før sin død i 1675 rakk å finne opp disse små, herlige munnfullene.

Slik gjør du

  1. I denne oppskriften på peanøttpraliner trenger du 20 små issjokoladeformer.

  2. Smelt sjokoladen og smør formene først med sjokoladen. La det stivne.

  3. Pensle en gang til over den stivnende sjokoladen slik at det blir små sjokoladekopper inni formen (se bildet).

  4. Bland sammen peanøttsmør og honning og legg i formene.

  5. Smelt sjokoladen forsiktig og ringle/strø forsiktig over konfekten. Finhakk madelskiver og dryss over pralinene ved servering. Oppbevar kjølig i en tett boks.