Peanøttpraliner

Peanøttpraliner

4
37
Enkel30 min
Oppskrift på ca. 20 farlig gode peanøttpraliner - lettlagde og knallgode konfektbiter med honningsøtet peanøttsmør i en skål av sjokolade. Fyll pralinerne i små små konfektformer (mini-muffinsformer) og oppbevarer dem kjølig. Disse herlighetene passer veldig godt dersom du ønsker å gi bort en julegave av det spiselige slaget.

Ingredienser

Antall porsjoner

Peanøttpraliner

  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 1 dl
    peanøttsmør
  • 2 ts
    honning
  • 50 g
    hvit sjokolade

Slik gjør du det

  1. 1

    I denne oppskriften på peanøttpraliner trenger du 20 små issjokoladeformer.

  2. 2

    Smelt sjokoladen og smør formene først med sjokoladen. La det stivne.

  3. 3

    Pensle en gang til over den stivnende sjokoladen slik at det blir små sjokoladekopper inni formen (se bildet).

  4. 4

    Bland sammen peanøttsmør og honning og legg i formene.

  5. 5

    Smelt sjokoladen forsiktig og ringle/strø forsiktig over konfekten. Finhakk madelskiver og dryss over pralinene ved servering. Oppbevar kjølig i en tett boks.

Tips

Praliner er sjokoladekonfekt med forskjellig fyllmasse. Bitene har fått navnet sitt etter den franske marskalken og kokken du Plessis-Praslin som før sin død i 1675 rakk å finne opp disse små, herlige munnfullene.

Del denne oppskriften: