Oppskrift på Peanøtt- og sjokoladeskjeer
0

Peanøtt- og sjokoladeskjeer

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Enkel og morsom vri på hjemmelaget konfekt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

12 stkpeanøttsmør
200 grammelkesjokolade
2 spiseskjehakkede polkagriser
12 stkplast- eller treskjeer

Slik gjør du det

  1. Fyll hver skje med peanøttsmør og legg i fryseren 15 minutter, så de blir kalde.

    Tips:

    Trykk her for oppskrift på supergodt Peanøttsmør.

  2. Hakk sjokoladen i biter og smelt over vannbad ved å sette en glass- eller metallbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må ikke berøre vannet med bunnen og pass på at det ikke kommer damp i sjokoladen for da vil den korne seg. Rør med en slikkepott underveis. Vannbad er en skånsom måte å varme opp sjokolade på.
  3. Dypp skjeene i sjokoladen slik at peanøttsmøret er dekket. Legg over på bakepapir og dryss over hakkede polkagriser. La stivne i kjøleskapet.

    Tips:

    Du kan dekorere med hva du vil; hakkede nøtter, tørket frukt, kakestrøssel, frysetørkede bær eller melisglasur.

Tips:

Knyt på et bånd og litt cellofan, og gi herligheten bort i gave. 

Kommentarer