Oppskrift på Mikroknekk, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Mikroknekk

Hjemmelaget knekk eller karamell laget i mikrobølgeovn. 1 porsjon gir ca. 30 knekk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Små former

Slik gjør du

  1. Finn frem små former, og en bolle som rommer ca. 1,5 liter og tåler mikrobølgeovn. Bland fløte, sirup og sukker i bollen.

  2. Sett inn i mikrobølgeovnen uten lokk på full effekt i 9-10 minutter.

  3. Rør litt, og kok ytterligere noen minutter. Mot slutten av tiden er det viktig at du sjekker ofte, slik at det ikke blir brent.

  4. Hakk mandler. Rør mandler, pistasjenøtter og smør inn i blandingen. Fordel innholdet i formene. Avkjøl og oppbevar kjølig.