Limekarameller

(48)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Hjemmelaget fløtekaramell med preg av lime. 1 porsjon gir ca. 40 karameller.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanne på 20x30 cm dekket med bakepapir

Ingredienser

100 gramTINE Meierismør
2 stklime
2 desiliterTINE Kremfløte
1 desiliterlys sirup
1 teskjevaniljesukker

Slik gjør du det

  1. Finn frem en langpanne på 20x30 cm som du dekker med bakepapir.
  2. Smelt smør i en tykkbunnet, vid kjele. Riv skall av lime. Tilsett fløte, limeskall, sirup og vaniljesukker.

    Tips:

    Du kan erstatte limeskall med sitronskall eller droppe sitrusskall dersom du ønsker det.

  3. Kok uten lokk. Rør om av og til inntil røren består "kuleprøven" (se neste trinn).
  4. Ha en liten dråpe av blandingen i en kopp med kaldt vann og forsøk å rulle blandingen til en kule. Dersom du får til det, er massen ferdig.
  5. Hell røren i langpannen. Avkjøl massen. Klipp eller skjær karamellene i biter.

Kommentarer

Produkter i oppskriften