Hjemmelagde marshmallows

(86)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Skikkelige sukkerbomber som garantert vil imponere. Det er enklere enn du tror å lage hjemmelagde marsmallows, bare vær forsiktig når du håndterer varm sukkerlake.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Langpanneform (ca. 20 x 30 cm).

Ingredienser

20 arkgelatin
2 desiliterkaldt vann
400 gramsukker
1 stkvaniljestang
200 grammelis

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinark til bløt i litt kaldt vann.
  2. Ha vann og sukker i en kjele, og kok opp.
  3. Splitt vaniljestang, og skrap ut vaniljefrø. Ha vaniljefrøene i sukkervannet. La det koke i 20 minutter (til ca. 110 °C). Ta kjelen av varmen. Klem ut vannet av gelatinplatene, og ha gelatinen i sukkervannet. Avkjøl blandingen i 10 minutter (til 100 °C).
  4. Legg et tykt lag med melis i bunn av en langpanneform (ca. 20 x 30).

    Tips:

    Ha i noen dråper konditorfarge i sukkerblandingen før du pisker den stiv, og du har fargede marshmallows.

  5. Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. Pisk til blandingen er veldig tykk, ca. et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet. Hell sukkermassen over i formen med melis. Bruk en slikkepott til å bre det ut til et ganske jevnt lag, ca. 2 - 2 1/2 cm tykt. Strø godt med melis over, og la det avkjøles helt.
  6. Når blandingen har satt seg, kan du snu formen på et bakepapir eller på en bakematte. Del opp i terninger ved hjelp av en saks eller en pizzaskjærer. Snu bitene rundt i melisen. Oppbevares i tette plastposer.

Kommentarer