Brente mandler
45
Godkjent av bestemor

Brente mandler

(209)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Bakepapir

Ingredienser

300 grammandler
5 desilitermelis
1 ½ desilitervann
50 gramTINE Meierismør (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.

    Tips:

    Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

  2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.
  3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.
  4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.

    Tips:

    Bruk to gafler til å dele mandlene.

  5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.

Bestemortips:

Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Kommentarer

Produkter i oppskriften