Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Brente mandler

Brente mandler hører julen til. Bruk dem som konfekt eller pynt på kaker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Bakepapir
TIPS!: Ha gjerne i 1 ts kanel sammen med vannet og melisen. Det gir en god smak.

Slik gjør du

  1. Bland mandler, melis og vann i en gryte og la det koke på svak varme til alt vannet har fordampet og sukkeret sitter som en grå hinne rundt mandlene. Rør hele tiden og vær tålmodig.

    Bruk en litt vid kjele, da fordamper vannet raskere.

  2. Øk temperaturen og rør til sukkeret har smeltet, har en gyllen karamellfarge og har festet seg til mandlene.

  3. Avkjøl mandlene litt i gryta, før du rører inn smøret. Smøret gir de det lille ekstra.

  4. Ha de ferdige mandlene utover et smurt bakepapir. Del mandlene raskt fra hverandre, men de fortsatt er varme.

    Bruk to gafler til å dele mandlene.

  5. Avkjøl mandlene raskt på et tørt sted. Legg dem i glass eller boks med tett lokk.