Oppskrift på Blank sjokoladeglasur
0

Blank sjokoladeglasur

(24)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blank sjokoladeglasur, eller ganache som det heter på fagspråket, kan brukes til å glasere kaker slik at de får en glatt og blank overflate av sjokolade som dekker hele kaken.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterTINE Kremfløte
1 desilitersukker
200 grammørk sjokolade

Slik gjør du det

  1. Kok opp fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta gryten av varmen.
  2. Finhakk sjokoladen og ha over i en glass- eller metallbolle. Hell over halvparten av den varme fløteblandingen og la stå et minutt.
  3. Rør forsiktig med en slikkepott til sjokoladen har smeltet og du har en glatt krem. Rør inn resten av fløten. Rør forsiktig for å unngå luftbobler.
  4. Sett kaken du skal glasere på en rist, gjerne med bakepapir under, og hell glasuren utover toppen av kaken. Bruk en spatula eller slikkepott til å fordele glasuren utover slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt. La stivne før servering.
  5. Du kan få en tykkere, mer kremet glasur om du halverer fløtemengden. Da kan ganachen brukes som fyll i kaker og konfekt.

Tips:

Du kan tilsette 1 ss likør, konjakk eller kaffe om du ønsker smak på glasuren. Ved å tilsette litt honning eller glyserin blir glasuren enda blankere.

Kommentarer

Produkter i oppskriften