Sjokolade- og kaffekrem

Sjokolade- og kaffekrem

4
66
Enkel30 min
Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    mørk sjokolade
  • 6 dl
  • 2 ss
    sukker
  • 4 ss
    sterk, kald kaffe (flytende)
  • 100 g
    valnøtter
  • 1 ss
    sukker
  • 2 ss
    honning
  • ½ ts
    salt

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.

  2. 2

    Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.

  3. 3

    Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.

  4. 4

    Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.

  5. 5

    Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.

Del denne oppskriften: