Oppskrift på Sjokolade- og kaffekrem
2

Sjokolade- og kaffekrem

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Mørk sjokoladedessert som passer perfekt som avslutning på middagen eller bare til kos. Husk å sette av tid til at desserten skal stivne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 grammørk sjokolade
6 desiliterTINE Kremfløte
2 spiseskjesukker
4 spiseskjesterk, kald kaffe (flytende)
100 gramvalnøtter
1 spiseskjesukker
2 spiseskjehonning
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Finhakk sjokolade og ha i en bolle. Kok opp halvparten av fløten med sukkeret.
  2. Hell varm fløte over sjokoladen og rør godt til sjokoladen har smeltet. Bruk en stavmikser til å blande det godt sammen. Tilsett resten av fløten og kaffe og bland. Hell blandingen i porsjonsformer. La formene stå kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
  3. Varm opp honning, sukker og salt i en kjele, på middels varme til det smelter. Tilsett nøtter og rør rundt til nøttene er godt blandet med honning. Ha nøttene over på en stekeplate med bakepapir.
  4. Skill nøttene litt fra hverandre, slik at de blir karamellisert hver for seg. Stekes på 200 °C i 5 minutter, avkjøl.
  5. Hakk karamelliserte nøtter og strø over sjokoladekremen før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften