Oppskrift på Dessert med basilikumjordbær

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Dessert med basilikumjordbær

Herlig sommerdessert med vaniljekesam og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Porsjonsglass
TIPS!: Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Slik gjør du

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.

  2. Bland forsiktig i Kesam og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.

    Her kan du også bruke den lette TINE Kesam Vanilje Mager

  3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp baslikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.

  4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.

  5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.