Oppskrift på Dessert med basilikumjordbær
3

Dessert med basilikumjordbær

(41)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Herlig sommerdessert med Kesam® Vanilje og et lokk av jordbær marinert i basilikum og sukker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Porsjonsglass

Ingredienser

4 plategelatin
3 desiliterTINE Matfløte
2 spiseskjesukker
3 desiliterKesam® Vanilje

Marinerte jordbær

2 desilitervann
1 desilitersukker
500 gramjordbær
2 desiliterbasilikumblader

Slik gjør du det

  1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp fløte og sukker i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det i fløten. La det avkjøles noe.
  2. Bland forsiktig i Kesam® og rør om. Fordel desserten i porsjonsglass og sett dem kjølig i ca. 3 timer, eller over natten.

    Tips:

    Her kan du også bruke den lette TINE Kesam® Vanilje Mager.

  3. Kok opp vann og sukker i en kjele og la det koke noen minutter. Klipp basilikumbladene i biter. Trekk kjelen fra varmen, tilsett bladene, men hold av noen til pynt. Avkjøl blandingen.
  4. Skjær jordbærene i biter og legg dem i den kalde laken. La jordbærene trekke på et kjølig sted, gjerne natten over.
  5. Legg jordbærene og litt av marinaden over desserten. Pynt med basilikumblader.

Tips:

Husk å beregne god tid, minst tre timer, for desserten å avkjøle og dermed få den riktige konsistensen. Du kan med fordel lage den dagen før og sette den kaldt fram til servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften