Oppskrift på Crème brûlée

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Crème brûlée

Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. Server crème brûléen som den er, eller med litt vispet krem og bringebær til.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.

Slik gjør du

Crème brûlée

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.

  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.

  3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.

  4. Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.

  5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.

    Pass på – det går raskere enn du tror! 

Forslag til servering

  1. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.