Crème brûlée

(237)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Crème brûlée er en perfekt avslutning på et bedre måltid, og med denne oppskriften kan du imponere stort. Server crème brûléen som den er, eller med litt vispet krem og bringebær til.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Crème brûlée

2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 desiliterTINE Kremfløte, pisket
5 spiseskjesukker
1 stkvaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker
4 stkeggeplommer

Til gratinering

6 teskjesukker

Forslag til servering

1 desiliterTINE Kremfløte, pisket
10 stkbringebær

Slik gjør du det

    Crème brûlée

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
  3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
  4. Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
  5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.

    Tips:

    Pass på – det går raskere enn du tror! 

  6. Forslag til servering

  7. Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.

Tips:

Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften