Oppskrift på Brødpudding med krem
0

Brødpudding med krem

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør
3 stkepler
6 stktykke loffskiver
1 desiliterrosiner
1 stkvaniljestang
2 desiliterTinemelk Økologisk Helmelk 4,1 % fett
2 desiliterTINE Økologisk Kremfløte
4 stkegg
1 desilitersukker

TOPPING

2 desiliterTINE Økologisk Kremfløte
1 desiliterhakkede nøtter

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.
  2. Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.

    Tips:

    Legg rosiner i rom eller konjakk noen dager i forkant, så får du en ekstra piff på brødpuddingen.

  3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.
  4. La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.
  5. Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.
  6. Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.

Tips:

Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften