Oppskrift på Brødpudding med krem

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Brødpudding med krem

Denne tradisjonelle desserten er like god varm som kald, og like aktuell på hverdager som til fest. Og det er en flott måte å bruke opp gammel bakst og brød på.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Alt av brød, bakst og kakerester kan brukes, fra kneip til vafler, bare kutt det i biter og legg det i bløtt.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 170 °C og smør en ildfast form godt med smør.

  2. Skrell og del eple i små terninger. Del loff i grove terninger og ha eple, loff og rosiner i formen.

    Legg rosiner i rom eller konjakk noen dager i forkant, så får du en ekstra piff på brødpuddingen.

  3. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, egg, frøene fra vaniljestangen og sukker i en bolle og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over brødet i formen.

  4. La det trekke i 20-30 minutter i romtemperatur, til brødbitene har trukket til seg mesteparten av fløteblandingen.

  5. Stek i ovnen i 30-40 minutter, eller til den har satt seg.

  6. Visp fløte til krem og server brødpudding toppet med krem og hakkede nøtter, gjerne hasselnøtter eller mandler.