Oppskrift på Lefse med brunostkrem
0

Lefse med brunostkrem

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du trenger verken takke eller masse erfaring for å lage lefser med denne oppskriften. Smurt med brunostkrem blir dette en super vri på møsbrømlefse.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

LEFSER

5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
75 gramTINE Meierismør
1 spiseskjesukker
½ teskjebakepulver
½ teskjehornsalt
1 ⅖ literhvetemel, pluss ekstra mel til utbaking

BRUNOSTKREM

100 gramsukker
200 stkTINE Meierismør
1 spiseskjekanel
150 gramTINE Gudbrandsdalsost G35

TIL SERVERING

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Smelt smør og ha i melk. Rør til godt blandet.
  2. Bland sukker, bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle, hell i melkeblandingen og bland forsiktig sammen med hendene til deigen så vidt holder sammen.
  3. Del i små emner, ca. 85 g per stykk, og form til boller. La dem hvile under et fuktig klede og plastfolie, ca. 20 minutter.
  4. Ha godt med mel på et bakebord eller en voksduk og kjevle ut tynne lefser. Stek lefsene på begge sider i en stor varm jernpanne eller på en takke.
  5. Dekk de ferdigstekte lefsene med et varmt og fuktig klede mellom lagene slik at de holder seg myke.

    Tips:

    Skal du servere lefsene med en gang kan du smøre brunostkremen direkte på lefsene, brette sammen og servere.

  6. Pisk sammen sukker, romtemperert smør og kanel sammen. Riv brunosten på et rivjern og bland inn. Kjør gjerne blandingen med en stavmikser så den blir helt jevn.
  7. Smør lefsene med brunostkremen, dryss litt ekstra brunost på og server med rømme.

Tips:

Disse lefsene kan fint stekes i panne, men har du en takke kan du lage skikkelig store lefser.  Du kan også bruke ferdigkjøpte lefser. Varm dem lett i ovnen pakket inn i folie før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften