Oppskrift på Sorbet av geiterømme
0

Sorbet med lettrømme

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hjemmelaget sorbet er alltid populært. Hva med å prøve en ny og spennende variant med lettrømme?

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 plategelatin
4 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett eller annen melk
2 desilitersukker
30 gramglukose
1 ⅗ desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Bløtlegg gelatinplate i kaldt vann.
  2. Kok opp melk med sukker og glukose. Tilsett bløtlagt gelatin og avkjøl .

    Tips:

    Glukose får man kjøpt på apoteket, og i velassosierte butikker.

  3. Bland i lettrømme. Kjør i ismaksin til konsistensen er fin.

    Tips:

    Isen kan også lages uten ismaskin. Ha isblandingen i en form og sett i fryseren. Rør i blandingen hvert kvarter den første timen. La isen deretter stå i fryseren i minimum 4 timer før servering. 

Tips:

Server gjerne med smuler av kjeks og friske bringebær.

Kommentarer

Produkter i oppskriften