Oppskrift på Semifreddo-is med frukt
0

Semifreddo-is med frukt

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hva er vel bedre enn hjemmelagd iskrem? Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage is på. Husk at isen må stå 6 timer i fryseren før servering.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
2 stkeggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
2 ½ desilitersukker
½ stkvaniljestenger
5 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliteraprikos- og/eller ferskensyltetøy
2 desilitermangoer i biter

Slik gjør du det

  1. Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.
  2. Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle som tåler varme. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene og ha i bollen.
  3. Sett bollen over et vannbad (en kjele med kokende vann). Bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen, i ca. 10 minutter eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
  4. Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet. Ha syltetøy i en bolle og bruk en stavmikser til å lage en jevn fruktsaus.
  5. Hell isblandingen i formen og bland fruktsaus forsiktig inn. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres. Server med fryste mangobiter på toppen.

Tips:

Bland inn det syltetøyet du selv liker, eller sjokoladebiter. Prøv deg fram og lag din egen favoritt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften