Oppskrift på Semifreddo cassata

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Semifreddo cassata

Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

  • Du trenger:

    Form som rommer ca. 1,5 liter
TIPS!: Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Slik gjør du

Semifreddo

  1. Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.

  2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.

  3. Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.

  4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.

Pynt

  1. La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.