Semifreddo cassata

Semifreddo cassata

0
13
Middels60 min
Semifreddo cassata er en italiensk isdessert. Lag den gjerne i ismaskin og husk å beregne tid til å la isen stivne, ca. fire timer. La isen tine litt før den serveres.

Ingredienser

Antall porsjoner

Semifreddo

  • 150 g
    kandisert fruktblanding (sukat, apsikat, coctailbær o.l.)
  • 100 g
    mørk sjokolade
  • 100 g
    pistasjenøtter
  • 4 stk
    eggeplommer
  • 4 ss
    sukker
  • 1 stk
    vaniljestang (frøene av)
  • 3 dl
  • 4 stk
    eggehviter

Pynt

  • 4 stk
    coctailbær

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk kandisert frukt, grovhakk sjokolade og pistasjenøtter.

  2. 2

    Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.

  3. 3

    Bland kremfløten med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasjenøttene. Ved til slutt inn eggehvitene.

  4. 4

    Hell blandingen i en form som rommer ca. 1,5 liter. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst fire timer.

Pynt

  1. 5

    La semifreddoen stå i romtemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.

Tips

Dekorer semifreddoen med cocktailbær, revet sjokolade, sølvkuler eller annen pynt.

Del denne oppskriften: