Oppskrift på Semifreddo
0

Semifreddo - iskrem

(33)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Semifreddo betyr halvfryst og er en enkel måte å lage iskrem på. Husk at den må stå i fryseren i minst seks timer for å stivne.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkegg
2 stkeggeplommer (i tillegg til de hele eggene)
2 ½ desilitersukker
½ stkvaniljestenger
5 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterkirsebærkompott

Slik gjør du det

  1. Finn frem en form som rommer ca. 2 liter. Du kan også bruke porsjonsformer. Kle med bakepapir.

    Tips:

    Ønsker du å lage en enklere variant? Da kan du bruke  Piano Softis Vanilje og blande inn kirsebærkompott.

  2. Ha egg, eggeplomme og sukker i en bolle. Bollen må tåle varme.
  3. Del vaniljestang på langs og skrap ut frøene. Ha i bollen.
  4. Sett bollen over vannbad (en kjele med kokende vann), og bruk en håndmikser til å piske sammen blandingen. Blandingen skal piskes i ca. 10 minutter, eller til eggedosisen er tykk og hvit. Fjern fra varmen og avkjøl litt.
  5. Pisk fløte til krem. Vend eggedosis forsiktig i kremen, til det er godt blandet.
  6. Hell isblandingen i formen. Bland kirsebærkompott forsiktig i isblandingen. Sett i fryseren i minst seks timer. La iskremen tine litt før den serveres, gjerne med litt ekstra kirsebærkompott ved siden av.

Tips:

Dette er en enkel oppskrift på semifreddo, som kan brukes som en base for andre smaker. Du kan blande inn biter av frukt, bær, krydder eller saft i isblandingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften