Oppskrift på Rømmesorbet med lime

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Rømmesorbet med lime

Det er ikke hver dag en deltaker fra Masterchef Australia treffer på TINE Rømme. Reynold er den talentfulle dessertkokken som havnet på fjerdeplass i 2015-sesongen. Denne retten er blant annet inspirert av hans møte med TINE Rømme. Husk at sorbeten må "kjøres" i ismaskin i ca. 60 minutter, eller stå i fryseren i minimum 3 timer. Denne oppskriften gir 1 liter ferdig sorbet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Har du ikke ismaskin, kan du helle blandingen over i en tom isboks og sette den i fryseren. Etter noen timer rører du i ismassen. Gjenta noen ganger til sorbeten er stivnet.

Slik gjør du

  1. Rør lettrømme glatt i en bolle. Tilsett limeskall.

  2. Kok opp vann og la sukkeret løses opp i vannet.

  3. Når sukkerlaken er romtemperert tilsetter du limesaft.

  4. Bland sukkerlake og lettrømme. Ha over i en iskremmaskin og kjør den i 60 minutter eller til massen begynner å bli sørpete. Hell over i en boks og sett i fryseren.

  5. Sorbeten kan serveres med jordbær og et dryss hakkede macadamianøtter.