Oppskrift på Multeparfait
0

Multeparfait

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Parfait, også kalt kongen av frosne desserter, er en type iskrem som er basert på eggedosis og stivpisket fløte.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Springform på 22 - 24 cm i diameter

Ingredienser

Parfait

4 stkeggeplommer
½ desilitersukker
3 spiseskjesukrede multer eller multesyltetøy
2 spiseskjemultelikør (kan sløyfes)
1 desiliterTINE Kremfløte

Pynt

1 desiliterTINE Kremfløte
100 grammulter

Slik gjør du det

    Parfait

  1. Sett på en kjele med vann. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene og sukkeret i en bolle, og plasser bollen over kjelen med kokende vann. Pisk kraftig til eggedosisen er kremaktig og lys gul. Pass på at temperaturen ikke blir for høy, da blir det eggerøre.
  2. Ta bollen ut av kjelen og sett den i kaldt vann. Fortsett å piske til eggedosisen er nesten kald. Bland i multer og eventuelt likør.
  3. Pisk kremfløte til lett krem. Bland kremen med multeblandingen, og smak eventuelt til med mer multer eller sukker. Dekk bunnen av springformen med bakepapir og hell parfaiten i. Sett formen i fryseren natten over.
  4. Pynt

  5. Ta formen ut av fryseren ca. 20 minutter før servering. Ta parfaiten ut av formen og legg den over på fat. Server gjerne med vispet krem til og noen pene multer til.

Tips:

Parfait er enkelt å lage, og kan smaksettes med alt mulig. Husk at parfaiten skal fryses, så den må lages i god tid før servering.

Kommentarer

Produkter i oppskriften