Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

1
10
Utfordrende360 min
Lyst til å vise fram dine mesterkokkevner? Junior Kokkelandslaget har laget en symfoni av en dessert hvor kefir spiller hovedrollen i flere av komposisjonene. Forberedelsestid: 12 timer.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kefir parfait

  • 225 g
    hvit sjokolade
  • 1 ¾ dl
  • 6 stk
    gelatinplater
  • 75 g
    egg (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
  • 100 g
    sukker
  • 200 g
    TINE® Kefir Økologisk (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 2 ½ dl
    TINE® Kremfløte . lett pisket til krem

Kefiris med kjørvel

Karamellisert hvit sjokolade

  • 200 g
    hvit sjokolade

Syltet rabarbra

  • 2 stk
    rabarbrastilker
  • 2 dl
    kefirmyse
  • 200 g
    sukker
  • ½ stk
    vaniljestang
  • 1 stk
    stjerneanis

Krydderkake

Karamellisert havre

  • 100 g
    havregryn
  • 50 g
    sukker
  • 1 ts
    kanel

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.

  2. 2

    Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.

  3. 3

    Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.

  4. 4

    Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.

  5. 5

    Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.

  6. 6

    Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.

  7. 7

    Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.

Kefiris med kjørvel

  1. 8

    Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.

  2. 9

    Bland inn melk og kefir.

  3. 10

    Kjøres i blender med kjørvel.

  4. 11

    Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.

Karamellisert hvit sjokolade

  1. 12

    Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.

Syltet rabarbra

  1. 13

    Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.

  2. 14

    Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.

  3. 15

    Serveres lun.

Krydderkake

  1. 16

    Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.

  2. 17

    Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.

  3. 18

    Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.

  4. 19

    Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.

  5. 20

    Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.

Karamellisert havre

  1. 21

    Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.

  2. 22

    Avkjøl og ”crumble” det.

Tips

Dette er en avansert oppskrift som krever sin hobbykokk. Med en god ismaskin sparer du tid, men du klarer deg med en ismaskin som du setter i fryseren også.

Del denne oppskriften: