Oppskrift på Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra
0

Kjørvel-is og kefir parfait med krydderkake og kefir-syltet rabarbra

(1)
  • Utførelse

    difficulty.difficult
  • Tid

Lyst til å vise fram dine mesterkokkevner? Junior Kokkelandslaget har laget en symfoni av en dessert hvor kefir spiller hovedrollen i flere av komposisjonene. Forberedelsestid: 12 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Kefir parfait

225 gramhvit sjokolade
1 ¾ desiliterTINE Kremfløte
6 stkgelatinplater
75 gramegg (Vanlige store frokostegg veier i gjennomsnitt 63 gram)
100 gramsukker
200 gramTINE Kefir Økologisk (Heng 500 g kefir i et kaffefilter i en sil over natten og bruk det som ligger igjen i kaffefilteret. Husk å veie opp nøyaktig) (Juicen brukes til å sylte rabarbra)
½ stkvaniljestenger
2 ½ desiliterTINE Kremfløte . lett pisket til krem

Kefiris med kjørvel

300 gramTINE Kefir Økologisk
2 ½ desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
63 gramglukose
50 gramsukker
3 stkgelatinplater
100 gramplukket kjørvel

Karamellisert hvit sjokolade

200 gramhvit sjokolade

Syltet rabarbra

2 stkrabarbrastilker
2 desiliterkefirmyse
200 gramsukker
½ stkvaniljestenger
1 stkstjerneanis

Krydderkake

200 gramTINE Meierismør
250 gramsukker
2 stkegg
1 ½ desiliterTINE Kefir Økologisk
200 gramhvetemel
1 ½ teskjebakepulver
1 teskjekanel
1 teskjekardemomme
1 teskjemalt nellik

Karamellisert havre

100 gramhavregryn
50 gramsukker
1 teskjekanel

Slik gjør du det

    Kefir parfait

  1. Pisk krem av 2,5 dl kremfløte og sett kaldt.
  2. Sett egg i gang til lett pisking i en kjøkkenmaskin.
  3. Sukker blandes med litt vann og kokes til 121 grader.
  4. Når sukkeret har oppnådd riktig temperatur, spe det i eggene og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. La den piskes til eggemassen er kald.
  5. Kok opp 1,75 dl kremfløte med vaniljefrø og stang. Sil fløten og smelt i bløtet gelatin, smelt så i hvit sjokolade.
  6. Bland inn eggemassen ”patabombe” i den hvite sjokoladen.
  7. Vend så inn lettpisket krem og sett til avkjøling i en boks.
  8. Kefiris med kjørvel

  9. Varm sukker og glukose, smelt i bløtet gelatin.
  10. Bland inn melk og kefir.
  11. Kjøres i blender med kjørvel.
  12. Kjør så i ismaskin til en ”homogen” konsistens.
  13. Karamellisert hvit sjokolade

  14. Legg hvit sjokolade utover et stekebrett med bakepapir, og stek på 160 grader til sjokoladen er gylden brun, bland godt og la den sette seg.
  15. Syltet rabarbra

  16. Kok opp myse, sukker, vaniljestang og stjerneanis.
  17. Kutt rabarbraen i 2 cm biter og trekk i sukkerlaken.
  18. Serveres lun.
  19. Krydderkake

  20. Egg og sukker piskes lett sammen i en kjøkkenmaskin.
  21. Vend så inn ett og ett egg med litt av det tørre.
  22. Fortsett så med det tørre og bland inn vekselsvis med kefir.
  23. Stekes i smurte former (smøres godt med smør og sukker), halvfulle former i ca. 20 minutter.
  24. Hvis den stekes i rundform (24 cm) bør det regnes ca. 1 times steketid.
  25. Karamellisert havre

  26. Ha alt i en stekepanne og stek til det er gyldenbrunt.
  27. Avkjøl og ”crumble” det.

Tips:

Dette er en avansert oppskrift som krever sin hobbykokk. Med en god ismaskin sparer du tid, men du klarer deg med en ismaskin som du setter i fryseren også.

Kommentarer

Produkter i oppskriften