Oppskrift på jordbæris med kesam
7

Jordbæris med kesam

(52)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lettvint og kalorilett is er et sunnere alternativ til dessert. Vi har i denne oppskriften tilsatt jordbær, men du kan selv bestemme hva slags smak du ønsker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Is

200 gramjordbær eller f.eks. blåbær, fryste
½ desilitermelis
3 desiliterKesam® Mager

Pynt

10 stkfriske bringebær

Slik gjør du det

    Is

  1. Bland bær, melis og kesam i en food processor og la maskinen gå til alt er godt blandet.

    Tips:

    Hvis bærene er frosset med sukker, trenger du ikke tilsette så mye melis, så smak deg frem.
  2. Etter ca. 3 timer kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.
  3. Pynt

  4. Pynt gjerne med friske bringebær.

Tips:

Vi har beregnet minst tre timer frysing av isen. Du kan også servere den med en gang den er laget, da blir den mer som "soft-is".

Kommentarer

Produkter i oppskriften