Oppskrift på jordbæris med kesam

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Jordbæris med kesam

Lettvint og kalorilett is er et sunnere alternativ til dessert. Vi har i denne oppskriften tilsatt jordbær, men du kan selv bestemme hva slags smak du ønsker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Vi har beregnet minst tre timer frysing av isen. Du kan også servere den med en gang den er laget, da blir den mer som "soft-is".

Slik gjør du

Is

  1. Bland bær, melis og kesam i en food processor og la maskinen gå til alt er godt blandet.

    Hvis bærene er frosset med sukker, trenger du ikke tilsette så mye melis, så smak deg frem.

  2. Etter ca. 3 timer kan du lage kuler som kan fryses videre til de skal spises. Husk å ta dem ut av fryseren i god tid før servering ettersom de tiner sakte.

Pynt

  1. Pynt gjerne med friske bringebær.