Oppskrift på festpannekaker med skogsbæryoghurtis
1

Festpannekaker med skogsbæryoghurtis

(17)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Pannekaker og is smaker veldig godt. Og med denne enkle dessertoppskriften på festpannekaker med nydelig yoghurtis kommer du til å imponere de fleste!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Pannekaker

2 desiliterhvetemel
3 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
3 stkegg
½ teskjesalt
2 spiseskjesmeltet TINE Meierismør

Yoghurtis

12 spiseskjemykrørt vaniljeis
1 begerTINE Yoghurt Skogsbær (ev. annen fruktyoghurt)

Pynt

2 desiliterfruktcocktail (bland f.eks. skogsbær, melon, ananas og pære)
2 spiseskjerevet melkesjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    Pannekaker

  1. Visp sammen mel og melk til en klumpfri røre. La røren svelle ca. 30 minutter. Tilsett egg og salt og visp røren jevn. Tilsett smeltet smør (da behøver du ikke smøre pannen når du steker pannekakene).
  2. La pannekakene bli gyllenbrune på undersiden før du snur dem med en stekespade og steker på den andre siden. Røren holder til ca. 15 pannekaker.
  3. Yoghurtis

  4. Rør sammen is og yoghurt. Dette kan også gjøres på forhånd og oppbevares i fryseboksen slik at alt er kaldt.
  5. Pynt

  6. Fyll isblandingen i pannekakene og rull de sammen. Legg pannekakene delt i to på en tallerken og pynt med bær og frukt og gjerne revet sjokolade. Server godbitene straks.

Tips:

Det er fullt mulig å lage fylte pannekaker på forhånd og fryse de. Før servering tiner du de litt slik at de blir spisemyke. Server gjerne en lunken frukt- eller bærsaus over.

Kommentarer

Produkter i oppskriften