Oppskrift på barnas iskake
0

Barnas iskake

(18)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Is og kake i ett, noe bedre kan vel ikke et barn tenke seg. Når iskaken i tillegg er pyntet med godteri vil jubelen sitte løst rundt barnebordet.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

En avlang form på ca. 20 x 30 cm

Ingredienser

Hjemmelaget iskrem

5 plategelatin
½ desilitervann
4 stkeggeplommer
4 spiseskjesukker
5 desiliterTINE Kremfløte
2 teskjevaniljesukker

Fyll

1 pakkemarengstopper (pikekyss)
1 pakkeseigmenn (ev. seigdamer)

Slik gjør du det

    Hjemmelaget iskrem

  1. La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.
  2. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.
  3. La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.
  4. Kle formen med plastfolie. Fordel 2/3 av marengstoppene i bunnen av formen. Legg over mykrørt iskrem. Legg på seigmenn og resten av marengstoppene. Dekk til med plast og la stå i fryseboksen.
  5. Skjær iskaken i passe store firkanter og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering så den blir passe spisemyk.

Tips:

Pynt gjerne med friske bær om du ønsker en litt sunnere topping.

Kommentarer

Produkter i oppskriften