Pavlova-iskake med seigmenn

Pavlova-iskake med seigmenn

0
33
Middels100 min
Is og kake i ett! Bedre kan det nesten ikke bli. Når pavlovakaka i tillegg er pyntet med Laban seigmenn er det ekstra gøy i barneselskap. 

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelaget iskrem

  • 5 plater
    gelatin
  • ½ dl
    vann
  • 4 stk
    eggeplommer
  • 4 ss
    sukker
  • 5 dl
  • 2 ts
    vaniljesukker

Pavlovabunn

  • 3 stk
    romtempererte eggehviter
  • 2 dl
    sukker
  • 1 ts
    hvitvinseddik
  • 1 ts
    potetmel

Topping

  • 1 pose
    marengstopper (pikekyss) ca. 100 g
  • 1 pose
    seigmenn eventuelt seigdamer

Slik gjør du det

Iskrem

  1. 1

    La gelatinplater ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende varmt vann.

    Tips

    Om du har dårlig tid kan du lage superrask yoghurt-is istedenfor fløteis.

  2. 2

    Visp eggeplommer og sukker til eggedosis. Visp kremfløte med vaniljesukker. Bland smeltet gelatin i eggedosisen under omrøring. Fold så inn kremen.

  3. 3

    La iskremen stivne i fryseboksen. Rør i isen et par ganger under innfrysingen.

Marengsbunn

  1. 4

    Sett ovnen på 100 °C (over-og undervarme). Kle en form på ca. 25x16 cm med bakepapir.

  2. 5

    Finn fram en helt ren bolle. Ha oppi eggehvitene, sukker og vaniljesukker, og pisk dette stivt.

  3. 6

    Tilsett eddik og vend inn med en slikkepott. Ha deretter i potetmel og vend inn. Rør rundt til blandingen er blank og smidig.

  4. 7

    Ha marengsen over i formen og stek i ovnen i ca. 90 minutter. Steketiden avhenger av ovnstype, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.

    Tips

    Pavlovaen kan stekes lengre. Jo lengre den stekes jo sprøere blir den. En helt sprø bunn kan oppbevares i 2-4 uker i en tett boks. En bunn som er litt seig inni bør brukes senest dagen etter. 

  5. 8

    Avkjøl marengsbunnen. Fjern bakepapiret forsiktig og legg over på et serveringsfat.

  6. 9

    Legg over iskrem, pikekyss og seigmenn. Server med en gang.

Tips

Du kan også dekke til kaken med plast og la stå i fryseboksen til den skal serveres. Skjær iskaken i passe store firkanter og la den stå ca. 30 minutter i kjøleskapet før servering så den blir passe spisemyk.

Del denne oppskriften: