Oppskrift på Tilslørte bondepiker i form
0

Tilslørte bondepiker i form

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Jo flere bondepiker sammen, jo bedre! Slik går det raskere å lage denne populære desserten når dere er mange.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

EPLEMOS

12 stkepler
1 desiliterbrunt sukker
1 desilitervann
2 stkkanelstenger

HAVREGRYNKRØNSJ

1 desiliterhasselnøtter
4 spiseskjeTINE Økologisk Meierismør
4 desiliterstrøkavring
4 desiliterhavregryn
2 spiseskjebrunt sukker
2 teskjekanel

TIL SERVERING

6 desiliterTINE Økologisk Kremfløte
2 spiseskjesukker

Slik gjør du det

  1. Skrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang. Småkok til eplene er møre, ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen og avkjøl mosen i kjøleskap.

    Tips:

    Du kan gjerne bruke nedfalssfrukt eller epler som begynner å bli brune. Ønsker du en glatt eplemos kan du kjøre blandingen med en stavmikser.

  2. Hakk nøtter og varm opp smør i en liten gryte. Fres brødkrumme, hakkede nøtter, havregryn, sukker og kanel i 2-3 minutter under omrøring, slik at du får en sprø og karamellisert blanding. Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt.
  3. Pisk fløten til stiv krem med sukker og fordel krem, eplemos og havregrynkrønsj lagvis i en form. Avslutt med et lag krem og litt krønsj.

Tips:

Lag brødkrumme ved å kjøre tørre brødskiver i en kjøkkenmaskin med knivblad til grovsmulet. Dette er en veldig fin måte å få brukt opp gamle brødrester på. Har du ikke brødrester kan du bruke knuste havrekjeks eller griljermel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften